Безалкохолните напитки - вредни ли са за здравето? 

Безалкохолните напитки – вредни ли са за здравето? 

Spread the love

Безалкохолните напитки – вредни ли са за здравето?

Представяме ви няколко интересни факта за безалкохолните напитки.

Употребата на безалкохолните напитки не е особено желателна. Те съдържат много калории и фруктозна захар, която повишава риска от диабет.

Доказано е че средно 80 литра безалкохолни напитки консумира европеецът на година. Вкусните газирани питиета действат освежаващо и задоволяват желанието за сладко. Но за съжаление, не са здравословни. Поради съдържанието на захар са висококалорични, без да има полезна хранителна стойност, един литър кока-кола например е равна на разтворена равностойност на 3 кубчета захар! Независимо от високата им енергийна стойност тялото не възприема сладките течност като храна.

Безалкохолните напитки - вредни ли са за здравето? 

Освежаващите напитки се приемат като екстра калории, които благоприятстват качването на тегло – също и затова, защото за подслаждането им с използва високо фруктозен царевичен сироп. Тази индустриално произведената фруктоза все по-често се среща под формата на подслаждащо средство като заместител на захарозата. Тя се извлича ензимно от царевична скорбяла – евтина суровина, която повишава печалбата и се използва все по-често от хранителната индустрия.

Потребителите обаче не печелят от това, тъй като страдат от страничните действия на неестествената калорийна бомба от фруктозна захар.

Фруктозата не само води до много бързо образуване на мастниклетки, но и повишава риска от диабет свидетелстват изследванията на университета в Сан Франциско. Затова специалистите препоръчват софт дринковете да се приемат като сладкишите и десертните блокчета, т. е. консумацията им да бъде колкото е възможно по-рядка.

Вижте още

корона вирус БЪлгария

20ти Август – 151 новозаразени души при направени 8649 теста

Spread the love20ти Август – 151 новозаразени души при направени 8649 теста През последното денонощие …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *